Amen

2009-10-24 @ 13:29:37

Efter tisdagens träning, som jag inte var med på pga att jag gjorde illa mitt knä under måndagens träningsmatchen (Så det kanske blir läkaren om ngr dagar:S). I alla fall efter tisdagens träning så kom det en präst som skulle lägga en välsignelse över oss och ge oss styrka för att bli the champions.

;Whit all thew respect så var det faktiskt rätt så roligt när man tänker efter, jag bara härmade alla andra och försökte till och med ”sjunga” med trots att jag inte förstod ett enda ord av va de sa. Han kunde lika gärna ha sålt våra själar till djävulen vad fan vet jag, nä usch det var hemskt sagt.

Det var i alla fall en ny upplevelse för mig. Tyckte det var en väldigt fin tanke av coachen och att han verkligen vill ha all lycka och framgång för laget.

 

Jag kan berätta lite mer om min tränare. Chostas (Kostas). Som jag säkert redan har nämnt är han nog en av de snällaste personer jag träffat detta är utanför plan.

På plan, är han nog den tokigaste och galnaste tränaren jag haft. Jag tror jag snart kmr få en hjärtattack av den stress han ibland kan tillföra under träningar och matcher. ”VAAALERII Shoot!!”

” Valerie I like your shoot” ”CROOOSS” ”Change the ball, change the ball” (byt kant byt kant menar han med detta). Visste ska en tränare prata på sidan men det stundtals går han över gränsen.( ännu en kulturkrock som jag har svårt att hantera).

 

Jag måste bara berätta en till sak innan jag drar iväg till träningen. Jag har fans, men inte vilka fans som helst. Usch jag mår illa av bara själva tanken på dom haha. Nu ska jag förklara, dessa två gubbar har varsin ölkagge, varsin flint och bara en massa äcklighet över sig. Dom bor inte ens i samma by utan en mobbad by 15 min från Dali. Dom har varit på alla våra träningsmatcher och dom var även på festen (det var där vi träffades för första gången). På matcherna under spelets gång ropar dom ”valerie, valerie” och vinkar fult som att dom ser mig på andra sidan gatan eller ngt. Jag låtsas inte höra dem, för jag är så inne i matchen. Och efter matchen vill en utav dom ( han den lite mörkare) alltid hälsa och skaka hand och säga ngt helt oväsentligt med sin krassliga engelska. Och varje gång försöker jag ge ett trevligt leende tbx men det följs efter en kraftig rysning som borrar igenom hela min kropp!!

What a fuck happend with all the good guys? Inte är dom i cypern i alla fall.

Haha

 

han i svart är värst! Usch!!

har mer att berätta men får ta den en annan gång

 

Xoxo

Vaal

Louise Nordenberg(L)

2009-10-22 @ 23:07:53
20 oktober kl 11:00 opererades min älskade vän Louise Nordenberg! förlåt för att jag inte kan vara med dig nu när tider inte är så roligt men jag tänker på dig och hoppas och vet att du kmr vara på planen igen fort som fan!!
Älskar dig min käraste vän!!

Repris

2009-10-22 @ 23:02:23

Vi tränar varje dag och jag tror jag kan våra pass utan till. För varje jävla dag gör vi samma jävla övning och i exakt samma jävla ordning. Jag vet inte vad jag skall göra, visst man har blivit bättre på de saker som vi tränar på, men det finns annat som man inte tränar på som man inte är så bra på längre. PANIK!

Under hela passet tänker jag ”Håll ut Valerie, du stöter bara på kulturkrock efter kulturkrock. HÅLL UT!!”

 

Jag har fått höra att jag är försvenskad, men jag sa oftast emot att jag inte var det.

JAG ERKÄNNER!!

Okej!! jag är försvenskad, jag saknar Sverige, saknar det jag lämna kvar i Sverige!

Jag fick min första hemlängtan-ångest-attack förra helgen och jag säger att det är nu jag verklign behöver höra min min mammas goda råd, min pappas knasiga men samtidigt underbara kommentarer, min storebrors tillgjorda sthlm-dialekt. Samtalen med Shari, fika med Yazz, slapp kvällar med Kader. Snack med gamla bettan om blomman! LAVITS!! Lilla Alexandra, Michelle och Nelson mina söta små syskonbarn och alla andra jävlar som jag saknar enormt!!

 

Men om sanningen ska fram är det nu jag måste våga göra ngt nytt.

Eftersom jag längtar så mkt efter mina nära och kära måste jag hålla ut haha jag tänker inte ge upp. Bara för att en sak verkar vara svårt ska man inte ge vika!:)

 

buuhäää!!(tårar rinner)

 

Xoxo

Vaaal

Tina Moberg!

2009-10-19 @ 21:38:36
Blomman behöver vatten!!!

...

2009-10-18 @ 16:59:27

Ja ni undrar ju säkert vad det var som hände igår efter festen...

vi hade lite efterfest i vårat hus för oss själva och rumänskorna( inklusive whisky bruden). Alla rumänskor (alla är inte från Rumänien dock. Det underlättar bara att skriva så förtillfället.) kom inte, bara två utav 7. Målvakten Any , vänster mittfältaren Roxanna och Whisky bruden Louisa såklart, Haha henne får vi inte glömma. I alla fall så fick vi besök utav dem och vi satt och hade trevligt på våran balkong (med Absolut vodka from Sweden of course). (Mamma du kan fortf vara lugn för jag drack ingen vodka(A) ). Vi lekte ngr lekar och tiden bara gick och gick.... jag gick och la mig när jag kände att sängen kallade på mig med hans vackra stämma! Även om jag vet vad som hände efter att jag gått och lagt mig är det inte min historia att berätta:) You cant kiss and tell haha (elakt jag vet, för det hände en hel del!)

men men dagen därpå skulle jag, Elin och Bella åka och handla mat med Gorgia kl halv tio på morgonen. Det var väldigt tidigt eftersom jag gick och la mig vid 4 ungefär. När jag står och fixar lite frulle i köket , hör jag ngt prassel från vardagsrum nr 2 . Ppå väg ut från köket för att se vad prasslet kmr ifrån, möter jag Louisa ( whisky bruden) med världens tröttaste ögon och en riktigt bad hairday! Haha hon hade tydligen somnat på soffan och hennes föräldrar, hade varit sjukt oroliga för dom visste inte vart hon var och fick inte tag på henne, för hennes mobil hade blivit dygnsur när hon knuffades i poolen.

Det hände lite annat också som jag fick reda på från Gorgia. Och Chostas var inte så glad över vårt ”stå hej” mitt i natten. Efter vi vart och handlat all mat, hade vi tänkt åka till poolen för att svalka oss i denna 30 graders värme:). Vi packade in varorna i kylen och skulle precis börja packa för ett dopp och min telefon ringde. Det var Gorgia som sa att Chostas var på väg för att skjutsa oss till poolen, men My fick inte följa med för gårdagens incident...

Jag stod vid Mys sida och strejkade pool besöket medan de andra åkte och stekte dom jävlarna:) haha.

Men jag hade även lovat mamma att inte ligga i solen för mkt så jag tog tillfället i akt, naaw lilla mamsen!:).

 

Vet inte varför My blev bojkottad, men det skulle vi få reda på kl 18:00 hemma hos Chostas. Så det ända vi två kunde göra var att sitta och vänta.

Kl 18:00 var vi hos Chostas även rumänskornavar där för att invänta vår dom.

 

Dumm dum duumm...(drama melodi)

 

Han hade fått klagomål av , polisen , prästen och våra grannar som sa att vi hade varit för högljuda när vi satt och umgicks på balkongen. Vårt möte handlade om att vi måste säga till honom vad vi tänker göra och om vi vill göra ngt spec. t.e.x Gå och festa utanför byn på ngn klubb i dom lite större städerna.

Jag kan säga såhär, trodde det skulle vara allvarligare snack än var det vart. Men han glömde snabbt att han var arg, om han ens var det och börja åter igen prata om hur mkt han vill vinna ligan! Finns nog ingen med så mkt hjärta som den mannen har. Han bryr sig verkligen om allt och alla. Ska hälsa till dig pappa från honom ” I love your father”. Haha han är jätte rolig men sin skeva engelska.

 

Efter mötet, gick vi hem och käka tacos:) det var super gott. Nu ligger jag i sängen och ska sova, match imon.

Så ha det fint så länge ska jag berätta en annan sak om Rumänskorna imon:)

 

Xoxo

Vaal

Klubbstugan!

2009-10-17 @ 16:49:26
Mer bilder kmr!:D

Drama Drama Drama Queen!

2009-10-17 @ 16:30:13

 

Igår var det fest, för oss spelare i den ”lilla” klubbstugan:). Det var även sagt att vi skulle spela bingo, men den kom aldrig under kvällens gång. Fan säger jag som kände mig riktigt taggad för att ta hem segern över de 20.000 kronorna som man kunde vinna! :D

Under kvällens gång så bjöds det på buffé med en massa cypriotiska rätter. Vi blev presenterade för alla gäster och fick stå och vinka fint från en slags balkong. Sen var det dags för att bli fotad med folk:) haha äkta krydd var det på allt. Alla ville ta kort ”with the centerforward” haha. Jag fick frågan om vad jag skulle göra när jag gör mål, ”I will do the samba” (gör en liten samba dans). Haha skulle inte gjort det fick typ visa den 20 ggr om för alla ville se. Haha Sinnes!

Vi hade en Dj som spelade all möjlig musik, blev lite besviken på att ingen förutom jag hade lust att gå loss när han spela ´Singel ladies´;).

Folk var lite blyga i början så dansgolvet var rätt så tomt. Men när spriten börjat sjunga sin visa , började fler och fler våga sig upp till dansgolvet. En tjej i laget var en riktig tuffing, hon drack ren whisky straight up! Som tur var hade jag på mig min finaste klänning så jag kände att det inte passa att köra på haha ( mamma du kan vara lugn).

Mer dans och sång blev det, Men det slutade inte där. Eftersom det fanns en pool(ni vet redan vad jag ska säga om poolen jag vet, men jag säger det ändå) precis vid dansgolvet, så var det ju såklart ngn som blev ramla i eller blev ner knuffad. Klockor, mobiler och mer klockor blev förstörda. Jag satt fint och lugnt på min stol och hade min klänning i tankarna, ”jag får inte bli blöt, jag får inte blir blöt”.

Efter ännu mer fylldans och fyllebad, var det dags att åka hem, tack och lov tänkte jag. Jag klara mig och rätt som det var precis när jag reste mig upp knuffa whisky tjejen i mig. Noo!! My fucking dress, are you fucking insane?!

 

Haha det trodde ni va?:)

Jag blev aldrig i knuffad:) Jag ljög!!

 

Vi åkte hem iallafall, och vi bjöd över rumänskorna på efterfest. Hur skulle detta sluta?

Inte så bra om jag ska berätta hela sanningen. Whisky bruden däckade hemma hos oss och hennes föräldrar var skogstokiga av oro. Sen hände lite annat som inte kan nämnas och ngr av oss har hamnat i skiten tror jag (mamma du kan fortf vara lugn, jag gick och la mig tidigt haha). But no more coments about what happend yesterday. Beacuse what happends in cyprus stays in cyprus.

 

Måste dra mig nu, alldeles för varmt för att sitta still:)

 

Se ya, dont wanna be ya!

 

Xoxo

Vaal

Stackars Trollis!

2009-10-15 @ 15:03:07

Hur många har hört att Trollsländan bara lever i en dag? (My räcker upp en hand)

Detta är inte sant! Jag googlade nyss upp lite fakta och fick reda på att dom lever i några veckor eller månader. Och det är inte alls mkt om man tänker på dom som tycker att människans liv är kort.

Men nu undrar ni säkert varför jag pratar om trollsländor. Jo det skall jag allt ta och berätta för er...

 

Tidigare idag när vi tjejer var vid poolen och hängde så DÖDADE Åsa en trollslända!!

En trollslända som inte gjort ngt ont mot oss! Utan en trollslända som flög runt och brydde sig om sina egna bekymmer.

Hade det varit en geting eller en fluga( det finns för många flugor här nere) så hade det inte gjort ngt. Men en Trollslända!! Vad fan tänkte hon med?! Trollsländan som bara lever i en dag, en dag ( nu vet ju jag att det inte stämmer, men det visste jag inte då.) den var så fridfull när den flög helt oskyldigt vid poolen och lekte med sina kamrater. Eller vad fan vet jag det kunde vart hans familj, hans barn?! Så kommer Åsa med sin jävla stadium toffla och slår ihjäl den!!

Vad/Vem gav henne rätten att döda den? Jag blev riktigt upprörd av detta. Men som jag lärt mig själv av mina misstag  kmr nog Åsa att göra detsamma.

” what goes around, comes around” so Beware Åsa, Beware!!Trollsländan som befinner sig nu i trollsländshimlen

Sol sol sol!

2009-10-15 @ 14:21:49

Jaa nu ligger man vid poolen och har det skönt:)

 

Hmm hur varmt kan det vara tro? Jag skulle gissa på 7 grader, oj förlåt det är ju hemma det är så ”varmt” haha. 30 graders sol och en skön svalkandes pool är det som väntar på mig.

 

Vet inte om vi har träning ikväll med tanke på att vi har spelat två matcher rätt så tätt inpå varandra. Så en vilodag hade inte vart fel för kroppen.

 

Vad fan ska jag skriva om då? Ni vet redan att jag ligger och softar vid en skön och svalkande pool. Så det behöver jag ju inte skriva om direkt. Eller jo, kan ju berätta om vad som händer imon här vid poolen eller rättare sagt vårt klubbhus.

Det är fest här imon och hela vårt lag plus några andra viktiga personer ska vara här och spela bingo .

Det är ngn slags rikemans tillställning för det kostar 100€ att komma in. Haha sicken pimpad fest.

Vårt lag slipper naturligtvis att betala för vi är ju v.i.p;) haha

 

Juste glömde berätta att jag fick en målning av en av sponsorerna som present igår efter matchen. Hoppas inte det var ngn baktanke med det...

Ska ta en bild utav den och visa er hur den ser ut.

 

Nä nu orkar jag inte mer!! Dör av värmeslag:)

 

Tjipp tjopp dags för ett dopp

 

Xoxo

Vaal

Träningsmatch!

2009-10-14 @ 23:05:34

Spela vår andra träningsmatch idag. Mot ett lag damlag denna gången och inte killar som förra matchen spelades mot....No coments about that game.

 

Vårt passningsspel funka inte alls lika bra som förra matchen, motståndarna tjonga iväg bollen så fort dom fick tillfälle till det.

Och lyssna på detta vi förlora med 2-0. Det var en riktig B***** match asså!! Vi var på deras planhalva hela matchen och ändå lyckas dom göra två fattiga mål på oss!! Jag kan ju även säga att dom inte spelar som hemma i Sverige, riktigt riktigt fula var detta laget. När man hade gått förbi en eller två spelare kom det en spark eller en jävligt seg glidtackling som inte var i närheten av bollen.

Riktigt hög skadenivå här (pappa!) haha

Det var väldigt svårt att spela mot dem efter som dom hade i princip hela sitt lag som försvarare. Sen hade vi även otur på mål. Tror det var två ribb träffar och en nick som rulla på mållinjen!!

 

Lyssna på den här !! Jag spelar på innemittfältet:O sist jag gjorde det spela jag med mitt gamla 89 lag. Tränaren ropar CROSS typ hela tiden för att man ska slå den där jävla cross bollen som inte allltid funkar. Och sen så fort jag får bollen på mitten ska jag springa rätt fram och skjuta för jag har ett bra skott. Jag får typ panik på dom haha dom plockar ut sina individualister och sen ska vi utgå från det. Det som inte är så bra är att några utav oss lyssnar på exakt det han säger och gör inget annat! Så jävla irriterande när det är för styrt utav tränaren och spelaren själv glömmer av att agera utan att ha fått ett kommando!

 

Jaja nu orkar jag inte gå in mer på det. Har ju bara vart här en vecka och jag kmr väl in i det, inte för mkt hoppas jag bara.

Vad ska man göra imon är frågan?

Hänga vid poolen eller tvätta smutstvätt?

Hmm...

 

Jag tror jag hänger vid poolen och tar det lugnt efter den hemska matchen som vi spela idag.

 

Ha det fint så länge mina kära läsare

 

Xoxo

 

Vaal Baal

En vecka har gått!

2009-10-13 @ 22:41:29

Ja nu har man vart här i en vecka då, och det känns som man vart här längre.

Känns nog som längre eftersom i inte gör ngt på dagarna! Hehe

 

Idag iallafall åkte vi ut till vår klubbstuga, lr rättare sagt ”klubbmansion”. Riktigt stort hus, och riktigt fint!! En fin pool och fin uteservering. Om jag inte trodde på lyx innan så gör jag definitivt det nu!! haha

 

Jaa vad ska man berätta mer om ens liv här på cypern?

Kanske lite om fotbollen, det är ju ändå därför jag är här:)

hade träningsmatch mot killar igår. Det var väl sisådär roligt eftersom dom är typ 10 ggr så snabbare än en. Men lagmässigt så spela vi väldigt bra ihop med tanke på att jag bara spelat ihop med My innan. Även rumänskorna klicka det med:) känns som om det ändå kan bli rätt så bra.

Har även en träningsmatch imorgon mot ngt tjejlag vet inte vad dom heter, tränaren ville att det skulle vara en hemlighet. Så att ingen kunde komma och spionera på oss.

 

 

Hmm har det hänt ngt mer? Nja dom som har hört annat från mig vet ju om det hänt ngt annat smaskigt! Haha

 

Jag får återkomma mer imon med lite mer details om saker som hände under förra veckan och som kmr hända denna veckan. Även om matchen såklart! Haha

 

Godnatt sov gott!


Cypern!

2009-10-11 @ 18:02:39

 

Kvart över 3 på natten landade vi i Larnaca. Detta skulle bli vårt nya hem, kändes overkligt, väldigt overkligt men samtidigt spännande.

Vi blev hämtade av Tränaren Chostas, Presidenten( klubbchefen) och en till snubbe som heter Billy. Efter att ha hälsat på varandra lite nervöst med kindpussar och handskakningar, lastade vi minibussen med vårt bagage.

Vi satt tysta och spända över att få se vårt nya hem, som inte hade ngn aning om hur det skulle se ut. Det ända vi visste var att huset skulle vara lite äldre, tre sovrum, två vardagsrum och kök. Efter ca 20 min körning var vi framme till vårt nya hem.

Haha vi blev väl lite besvikna när vi såg hur det såg ut inne i huset, men va fan. Är man ingen Rock star så får man ta det man får:) Vi konstaterade ändå att vi hade tak över huvudet. Och det ska vi vara glada över.

Men nu när vi blivit lite hemma stadda och nästan packat upp alla kläder börjar vi gilla vårat ny gamla hus.

Innan tränaren och dom andra åkte berättade dom att vi var tvungna att åka på läkarbesök kl 8 på morgonen. Tänk nu att vi precis rest i 5-6 timmar och fått reda på att vi bara ska få sova i ca 4 timmar inte ens det!! Jag och My gjorde läkarundersökningen sist vi var här, så vi behövde inte åka med men kände att vi inte skulle ha ngt att göra senare på dagen så vi åkte med ändå.

 

Efter ca 3 timmars läkarundersökning åkte vi och käka på ett café feno. Club sandwich is the shit down here! Haha

 

När vi väl kom hem åkte jag och My med Gorgia (tränarens fru) för att handla mat till huset.

Det blev ngn slags Clas Ohlsson affär i början för att köpa kastruller m.m. Kändes lite konstigt att bara plocka på sig till sitt nya hem. Det var extremt svårt att handla för 6 personer och sen också när et var helt tomt hemma. Vad fan skulle man börja med?

6 personer = mkt mat. Men 6 fotbolls tjejer är = väldigt väldigt mkt mat:) Efter all shopping fick vi skynda oss tillbaka för att hinna till träningen, och det fick bli träning på tom mage!! Aldrig att jag tränar på tom mage igen, jag DOG!! haha Chostas sa att träningen skulle vara lugn eftersom vi haft en så stressig dag men blev det de?! Nej!!

 

Efter tränings passet blev det mat hemma hos tränaren för oss, Gorgia bjöd på ngn slags pasta blandning med spenat, paprika, lök och feta ost. Riktigt riktigt gott!!

// Vaal